Nomacorc introduceerde de nieuwste toevoeging, “Select bio”, aan het assortiment van synthetische kurken op 3 mei 2013 in Parijs . Deze kurk bedrukt met carbon-zwart, zal op de markt komen tegen het einde van 2013 .

Nomacorc lanceert Select bio een flessluiting met een neutrale ecologische voetafdruk .

Na een aantal jaren van onderzoek , zal Nomacorc , de wereldmarktleider in synthetische kurken ,Select bio lanceren. “De filosofie was om de kenmerken van de Select serie te houden tijdens het gebruik van een materiaal van plantaardige oorsprong , ” zegt Olav Aagaard , een onderzoeker bij Nomacorc .

In Brazilië is het Nomacorc gelukt toen ze erin geslaagd was om polyethyleen te produceren uit suikerriet . Deze plant wordt in grote hoeveelheden geproduceerd in Brazilië voor de productie van bio-ethanol .

” Van een hectare suikerriet wordt 7.200 liter bio-ethanol geproduceerd , maar kan ook de productie voortbrengen van 3000 kg bio-polyethylene , dat is goed ongeveer een miljoen kurken , ” zegt Olav Aagaard .

Volgens de onderzoeker , de carbon print op deze afsluiter is eveneens neutraal. Bij de groei van suikerriet verbruikt de plant zoveel CO2, dat het de CO2-productie compenseert die vrijkomt tijdens het productieproces of transport . Bovendien , ” in onze fabrieken in de Verenigde Staten en België , deze doppen worden uitsluitend uit hernieuwbare energie gemaakt , ” aldus de onderzoeker .

Vrij van smet of smaak en 100 % recyclebaar , zal deze kurk verkrijgbaar zijn met drie verschillende permeabiliteiten : Select Bio 100 , 300 en 500 .

De prototypes van deze kurken zullen getest worden in de komende zes maanden in wijn . De prijs wordt verwacht 15 % hoger dan conventionele Select serie zijn, maar ” het is nog steeds ruim onder de prijs van de natuurlijke kurken , ” zegt Fabrice Chevallet , commercieel directeur van Nomacorc .

http://www.nomacorc.com/news_article.php&id=135