Zero carbon footprint kurk van Nomacorc

Nomacorc introduceerde de nieuwste toevoeging, “Select bio”, aan het assortiment van synthetische kurken op 3 mei 2013 in Parijs . Deze kurk bedrukt met carbon-zwart, zal op de markt komen tegen het einde van 2013 .

Nomacorc lanceert Select bio een flessluiting met een neutrale ecologische voetafdruk .

Na een aantal jaren van onderzoek , zal Nomacorc , de wereldmarktleider in synthetische kurken ,Select bio lanceren. “De filosofie was om de kenmerken van de Select serie te houden tijdens het gebruik van een materiaal van plantaardige oorsprong , ” zegt Olav Aagaard , een onderzoeker bij Nomacorc .

In Brazilië is het Nomacorc gelukt toen ze erin geslaagd was om polyethyleen te produceren uit suikerriet . Deze plant wordt in grote hoeveelheden geproduceerd in Brazilië voor de productie van bio-ethanol .

” Van een hectare suikerriet wordt 7.200 liter bio-ethanol geproduceerd , maar kan ook de productie voortbrengen van 3000 kg bio-polyethylene , dat is goed ongeveer een miljoen kurken , ” zegt Olav Aagaard .

Volgens de onderzoeker , de carbon print op deze afsluiter is eveneens neutraal. Bij de groei van suikerriet verbruikt de plant zoveel CO2, dat het de CO2-productie compenseert die vrijkomt tijdens het productieproces of transport . Bovendien , ” in onze fabrieken in de Verenigde Staten en België , deze doppen worden uitsluitend uit hernieuwbare energie gemaakt , ” aldus de onderzoeker .

Vrij van smet of smaak en 100 % recyclebaar , zal deze kurk verkrijgbaar zijn met drie verschillende permeabiliteiten : Select Bio 100 , 300 en 500 .

De prototypes van deze kurken zullen getest worden in de komende zes maanden in wijn . De prijs wordt verwacht 15 % hoger dan conventionele Select serie zijn, maar ” het is nog steeds ruim onder de prijs van de natuurlijke kurken , ” zegt Fabrice Chevallet , commercieel directeur van Nomacorc .

http://www.nomacorc.com/news_article.php&id=135

Deel dit bericht

Lees meer

Bottelen

Wijn van het vat

Vorige week heeft Free Flow Wines de winnaars bekend gemaakt van dit jaar die de award krijgen. Hieronder enkele bekende namen : Au Bon Climat,

Lees verder »
Geen categorie

Gisting stilgevallen ?

Nu dat op de meeste plaatsen de oogst binnengebracht is, staan er al veel gistingstanks te pruttelen. Ten minste dat hopen we toch…  Ieder jaar

Lees verder »