Sour_Grapes_Dogwoof_Documentary_300_169_85

Een nieuwe wijnfilm in aantocht : Sour grapes

De documentaire film rond de ‘rise and fall’ van wijnfraudeur Rudy Kurniawan is momenteel in produktie en wordt verwacht klaar te zijn tegen het einde van 2014, aldus de producers.

rudyDe produktiehuizen Faites Un Voeu uit Frankrijk en Met uit de UK hebben de handen in elkaar geslagen om deze film, genaamd ‘Sour Grapes’ te realiseren onder regie van Jerry Rothwell. Eén van de meest prestigeuze verdelers van docu’s, het britse Dogwoof, heeft toegezegd de verdeling op zich te nemen. Leuk hierbij is dat het wijnhuis van Laurent Ponsot uit de Bourgogne zelf een actieve rol speelt in de realisatie van de film.

Het verhaal : Sour Grapes speelt zich tussen twee botsende werelden. Aan de ene zijde, de wereld van het ambachtelijke Bourgogne waar gedurende vele decenia de kunst van het wijnmaken is overgeleverd van generatie op generatie en aan de andere kant de snelle superrijke wereld van Los Angeles en New York rond de tijd van de beurs-boom van begin 2000. In die tijd werden grote wijnen door de rijkelui aangekocht als investering of als status-symbool voor stijl en klasse. Nieuwkomer in deze elite-klasse was de Chinees-Indische migrant Rudy Kurniawan, die zich in minimum van tijd een faam wist op te bouwen als expert in Bourgogne-wijnen. Hij was, volgens de geruchten, een fantastisch ‘connaisseur’ en gulle gastheer die graag zeldzame wijnen schonk voor zijn gasten uit zijn enorme kelder. In 2006 alleen al,  verdiende hij 35 miljoen dollar in twee veilingen van zijn wijnen.  Tot in 2008, de franse wijnmaker, Laurent Ponsot, vernam dat er wijn werd geveild door Kurniawan, van zijn domein uit een jaar waarin hij niet eens wijn had gemaakt. Die dag nam Laurent het vliegtuig naar New York en begon zijn kruistocht tegen deze fraudeur….

Het verhaal zal zeker de nodige opsmuk ondergaan voor het brede publiek maar misschien is toch wel leuk om een winteravond mee door te brengen.

Deel dit bericht

Lees meer

Bottelen

Wijn van het vat

Vorige week heeft Free Flow Wines de winnaars bekend gemaakt van dit jaar die de award krijgen. Hieronder enkele bekende namen : Au Bon Climat,

Lees verder »
Geen categorie

Gisting stilgevallen ?

Nu dat op de meeste plaatsen de oogst binnengebracht is, staan er al veel gistingstanks te pruttelen. Ten minste dat hopen we toch…  Ieder jaar

Lees verder »