chickens-in-vineyard

Kippen in de wijngaard

chickens-in-vineyardEen paard in de wijngaard kunnen we ons nog voorstellen alhoewel we vandaag meer vertrouwd zijn met het beeld van een traktor die de wijngaard onderhoud. Maar kippen in de wijngaard is toch een vreemd idee.  Nochtans heeft een wijnproducent uit de Loire onlangs 250 kippen op een kleine halve hectare losgelaten.

Phlippe Boucard, een wijnboer van de appelation Bourgeuil heeft een stuk van zijn wijngaard omzoomd met een afspanning om hierbinnen zijn kippen te beschermen voor de vossen. De kippen woelen en wroeten in de bovenlaag van de aarde en verluchten ze op die manier. Ze eten gras en insecten en doen eigenlijk veel werk dat anders Philippe moest doen. De kippen zijn goed aangepast aan hun nieuwe habitat maar “ik zal ze toch in het oog moeten houden”, zegt Boucard, ” wanneer de druiven beginnen te rijpen. De verleiding naar de zoete druiven kan toch wel eens te groot worden voor deze vogels.” Tegen die tijd wil hij de kippen op een andere lokatie onderbrengen.

Uiteindelijk zullen deze kippen in de oven terecht komen want de pientere wijnboer heeft hiervoor een samenwerking opgestart met restauranthouder Simon Vicent (van oorsprong Belg) uit Ingrandes de Touraine. Van de ‘wijngaard-scharrelkippen’ worden zowel de eieren als uiteindelijk ook het kippevlees zelf verwerkt in de gerechten van het restaurant.

Deel dit bericht

Lees meer

Bottelen

Wijn van het vat

Vorige week heeft Free Flow Wines de winnaars bekend gemaakt van dit jaar die de award krijgen. Hieronder enkele bekende namen : Au Bon Climat,

Lees verder »
Geen categorie

Gisting stilgevallen ?

Nu dat op de meeste plaatsen de oogst binnengebracht is, staan er al veel gistingstanks te pruttelen. Ten minste dat hopen we toch…  Ieder jaar

Lees verder »